Een App of een mobiele website voor mijn webshop? Helluuuup

Eerder voorspelde een van ’s werelds meest vooraanstaande usability onderzoekers, Jakob Nielsen, het al: gezien de huidige stand van zaken omtrent beschikbare technologie en devices kies je beter voor een app dan een mobiele website. Het gebruiksgemak is veel groter, en de content is perfect afgestemd op de gebruiker in relatie tot hetgeen de aanbieder biedt. Met andere woorden: een app maakt de persoonlijke belevenis van online winkelen vele malen groter en persoonlijker.

Los van de gebruikerservaring zelf, ook het device bepaalt natuurlijk het succes. Lang niet iedereen loopt met een iPad of andere tablet rond te shoppen. Juist telefoons vormen hierbij een belangrijk uitgangspunt. En zeg nou zelf, ooit wel een website bekeken op een telefoon, ook al is die geschikt voor een mobile device? Apps werken beter, zijn perfect afgestemd op de persoonlijke wensen, slaan alle relevante informatie zoals voorkeuren, interesse in aanbiedingen, reeds gekochte producten, etc. perfect op.

Maar let op: wat nu geldt is geen garantie voor de toekomst.

Toekomst; kies voor mobiele websitesInfographicapp

Niets is zo moeilijk als de toekomst te voorspellen. Echter gezien de ontwikkeling van de devices (steeds beter, grotere beeldschermen, sneller), de uitrol van een nieuwe 4G netwerk wat mobiel internet nog sneller gaat maken en vooral de app-kosten zullen het app gebruik tegenwerken. Het voordeel van een mobiele site, mits goed gemaakt, zijn legio.

1. 1 platform ipv meerdere (android, apple, windows)
2. Geen afdracht van percentage van winst aan platformen
3. Betere integratie met de eigen ‘normale’ website
4. Maar ook betere koppelingen met eigen sites en andere aanbieders

Hebt u een online shop, dan is het echt zeer aan te raden een mobiele webstrategie te ontwikkelen. Of het nu gaat om een handelsbedrijf, een online kledingwinkel, een restaurant om de hoek. Elk bedrijf kan met een goede mobiele strategie succesvol zijn. Zelfs succesvoller dan misschien gedacht

Als u op zoek bent naar relevante feiten en cijfers, of als u gewoon geïnteresseerd in de opkomst van mobiele apps en sites, bekijk dan infographic hiernaast. Succes!

Bron: Trendblog.net

.addthis_pill_style { width: 50px !important; }
Download Freewww.bigtheme.net/joomla Joomla Templates Responsive