Be remembered, that's all what matters

Uiteraard wil u dat ook, als men uw website bezoekt dat de bezoeker er ook iets van meekrijgt, en zelfs onthoud. Maar hoe doe je dat nu? Daar is onlangs een uitgebreide studie naar gedaan, uitgevoerd door LEWIS Pulse, de digital marketing-divisie van LEWIS. `Zij hebben meer dan 500 afbeeldingen op 5o websites onderzocht aan de hand van Large-Scale Image Memorability oplossing van het MIT.

Het logo staat met stip op 1 als het gaat om het onthouden van een website. Maar liefst 86% onthield deze na bezoek. "Hoe hoger de score, hoe groter de kans dat afbeeldingen worden onthouden", aldus Jurriaan de Reu, hoofd Benelux van LEWIS Pulse, de digital marketing-divisie van LEWIS.

Wat feitjes op een rij

  1. Afbeeldingen met vrouwen scoren beter dan die met mannen: respectievelijk 82 procent en 72 procent wordt onthouden.
  2. Afbeeldingen met zowel mannen als vrouwen scoren gemiddeld 73 procent.
  3. 86% herinnert zich het logo
  4. afbeeldingen gebruiken als ondersteuning van tekst, verhoogt de memorabiliteit met 10% tot wel 50%

Visueler

Onze wereld wordt steeds visueler. We krijgens dagelijks een bombardement aan afbeeldingen op ons af. Zet je afbeeldingen dus slim in, heb je een grotere kans onthouden te worden. Dat is met name interessant wanneer een aankoop- of oriëntatietraject van langere duur is. Wat vaak in b-to-b marketing het geval is. 

MIT

De onderzoekers van MIT ontwikkelden de LaMem-tool om te kunnen voorspellen welke afbeeldingen beter worden herinnerd dan anderen. Door oa Flickr-afbeeldingen te inventariseren leerde LaMem concepten en gelijkenissen te herkennen. De tool onderzoekt afbeeldingen en geeft een score die aangeeft hoe groot de kans is dat iemand zich de afbeelding weet te herinneren.

Onderzoek

LEWIS heeft deze tool verder uitgewerktvoor een groter onderzoek over visuele communicatie. Naast de memorabiliteit van afbeeldingen is ook gekeken naar de verschillen in foto’s van mannen of vrouwen, de aanwezigheid van tekst en de compositie in relatie met de mogelijkheid om afbeeldingen te herinneren. Zie de infographic.

web infographic

 

bron http://www.dutchcowboys.nl

.addthis_pill_style { width: 50px !important; }
Download Freewww.bigtheme.net/joomla Joomla Templates Responsive