Van 3D BIM-model naar productanimatie

YouTube verandert op dit moment het landschap op het gebied van zoekopdrachten op het internet. We steken steeds minder tijd in het lezen van de informatie die we nodig hebben. Een video bekijken is namelijk veel sneller, makkelijker en vooral duidelijker, dus waarom zouden we nog lezen? Combineer deze trend eens met je investeringen in BIM, oftewel de 3D-modellen die je van je producten hebt laten maken, om architecten en aannemers het leven eenvoudiger te maken …

De kracht van video

Het is niet voor niets dat YouTube de tweede grootste zoekmachine geworden is. Waar we eerder installatie-instructies moesten lezen over hoe we gevelbekleding moeten monteren volgens het bouwbesluit, kun je nu een video bekijken hoe dat moet. Veel makkelijker om na te doen dan wanneer je moet werken op basis van beschrijvingen en tekeningen.

dakluik3D-modellen; een waardevolle bron voor productanimaties

De 3D-modellen, die de meeste fabrikanten inmiddels van hun producten hebben laten maken voor BIM, vormen een waardevolle bron voor animaties. Door deze 3D-tekeningen te gebruiken, laten we de producten tot leven komen. Een nieuw dakluik kan in een animatie worden geopend en je kunt inzoomen op alle details (USP’s) van het product. Het slimme kliksysteem van een meterkast leg je op eenvoudige wijze uit aan een installateur, zonder ingewikkelde tekeningen en schema’s.

 

film 589491 1920

Vindbaarheid, social media en narrow casting

We doen er alles aan om zo goed mogelijk gevonden te worden door Google. In de hoop dat Google ons beloont met een hoge organische ranking. YouTube is hier een mooie aanvulling op. Een animatie of filmpje zorgt voor de nodige views en fungeert tevens als backlink. En een waardevolle backlink vanaf een grote site is mooi meegenomen. Via Linkedin kunnen animaties en filmpjes eenvoudig worden gedeeld en zo heb je tevens waardevolle input voor je social-mediakanalen. En wat dacht je van het groothandelskanaal? Door narrowcasting krijgt een animatie waarde op de plaats waar het daadwerkelijk gekocht kan worden.

Hulp nodig?

Wil je ook een productanimatie of instructiefilmpje laten maken? We helpen je graag met het script en de ontwikkeling. YOOKY heeft de mensen en de tools om jouw 3D-modellen om te zetten naar een aansprekende animatie. Vraag hier vrijblijvend voorbeelden aan of maak een afspraak! 

 

“The most important step of all is the first step. Start something”

 

 

.addthis_pill_style { width: 50px !important; }
Download Freewww.bigtheme.net/joomla Joomla Templates Responsive